Lakrisgranola med yoghurt og lakris sirup

Lik

DSC_1292

Hva spiste du til frokost i dag? Jeg nøt lakrisgranola og yoghurt naturell, bringebær og lakrissirup on the top. Sikkelig god start på morgenen…eller jeg stod ikke så tidlig opp, lillemor er på tur hos besteforeldrene og frøken Johansen var på venninnebesøk til laaaangt ut i nattetimene så jeg kan vel kalle det lunsj;) Jeg er et B-menneske som ønsker å være A-menneske, men det er så deilig å ligge å slumre på morgenen når man har fri…og ingenting er så deilig som å stå opp tidlig å få kommet i gang med dagen. Inni hodet mitt er det en indre maktkamp mellom A-mennesket og B-mennesket, B vinner ofte må jeg si, mulig det er for i kombinasjonen der er jeg en nattugle i tillegg:) Men mat må man ha uansett når man står opp, og jeg spiste i dag dette.

DSC_1286

 

Lakrisgranola av tranebær, hasselnøtter, havre, mandler og rosiner, oppskrift finner du under. Så tok jeg yoghurt naturell og la lagvis med granola og yoghurt, toppet det hele med bringebær og drisslet over søt lakrissirup (ikke mye)…snakk om en GOD MUNNFULL frokost. Det var perfekt kombo!!!

DSC_1289

 

Oppskrift

 • 100 g mandler
 • 100 g hasselnøtter
 • 300 g havregryn
 • 25 g fint lakrispulver
 • 250 g flytende honning
 • 1 knivsodd salt
 • 1 dl store rosiner (jeg brukte vanlig i mangel på store)
 • 1 dl tørkede tranebær
 1. Rist madler og hasselnøtteri en 200 grader varm ovn ved varmluft i 5-10 minutter, til de er sprø. Ta nøttene ut og la dem avkjøle helt. Ikke slå av ovnen.
 2. Hakk mandlene grovt. Gni de løse hinnene av hasselnøttene og la de være hele.
 3. Vend havregryn, lakrispulver, honning og salt sammen og fordel det utover på et stykke bakepapir på en bakeplate.
 4. Sett platen i den varme ovnen. Stek blandingen i ca. 15 minutt, vend jevnlig i blandingen. Skru ovnen ned til 100 grader og la det ristes ytterligere 15 minutter. Rør stadig om. Ta platen ut og la det avkjøle helt på platen.
 5. Vend nøttene, havregryn, rosiner og tranbær sammen og oppbevar granolaen i en lufttett beholder.

DSC_0757

2 thoughts on “Lakrisgranola med yoghurt og lakris sirup

 1. Er det ikke det vel mye med 250 g honning? Honning har en høyere søtningsgrad enn sukker, og derfor kan en bruke mindre mengde. Selv bruker jeg 2-3 ss på en ca like stor porsjon.

Legg igjen en kommentar