Nasjonalromantisk sjokoladekake

Lik

DSC_1357

Vi er godt i gang med mai og kaker er et hot tema. Det er nesten kakebonanza til tider. Så denne bikinisesongen krever hardt arbei med høy puls i disse kaketider. Jeg er en fan av gode saftige sjokoladekaker med flere lag med fyll i mellom. Denne kaken er det rømme og 70 % sjokolade i, hvilket gjør den saftig og ordentlig god og smakfull. Sjokoladekremen kan virke skremmende, men vær så snill å prøv, den er så innmari god at du kan ikke la være. Smørkremer basert på sveitsisk marengs er som en drøm i munnen, forskjellige smaker kan tilsettes som du ønsker. Konditorer bruker mye denne typen smørkremer. Litt bringebær innimellom balanserer smaken slik at du får syrlig mot søtt. Bak i vei, og du har kake i en fei.

 

  • 200 g meirismør
  • 200 g mørk kokesjokolade, gjerne 70%
  • 4 ss kald kaffe
  • 1 vaniljestang (frøene)
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 4 egg
  • 200 g seterrømme
  • 200 g brunt sukker
  • (I tillegg trenger du bringebær ca. 160-200 gram til ha inni kaken)

 

  1. Smelt smøret og ha i sjokoladen og la stå til den smelter oppi det varme smøret.
  2. Ha så i kaffe og vaniljefrøene og rør sammen.
  3. Ha egg og sukkeret i en mixebolle og bland det sammen i noen minutter, ha så i hvetemel, natron, bakepulver og rømme. Mix dette i noen minutter.
  4. Hell i sjokoladeblandingen og mix alt sammen til det er ordentlig blandet inn.
  5. Smør to 22 cm springformer og fordel røren i de to.
  6. Stek i 30-40 minutt på 200 grader, avkjøl kakebunnene på rist og når de er ferdig avkjølt ta de ut av formene. Avkjøl gjerne bunnene opp ned, da vil de ikke synke på midten, men holde formen.

 

Sjokoladekrem av sveitsisk marengs

 

  • 3 eggehviter
  • 2 dl sukker
  • 230 g romtemperert smør i terninger
  • 1/2 vaniljestang
  • 150 g smeltet sjokolade gjerne 70%

 

  1. Eggehvitene og sukker has i en kasserolle og varmes opp under konstant omrøring. Det skal IKKE koke, men når blandingen er så varm at du ikke kan ha fingeren oppi så heller du det over i en mixer og slår på full hastighet.
  2. Mix til det blir romtemperert i 6-7 minutter og du får en glatt stiv marengs.
  3. Smelt sjokoladen forsiktig i micro eller lignende, la den avkjøle litt så den ikke er glo varm.
  4. Ha i vaniljestangfrøene.
  5. Ha smør terningene i litt etter litt, la det blande seg inn i marengsen mellom hver gang du tilfører mere smør.
  6. Ha tilslutt i sjokoladen og la det blandes i mens mixeren går, du skal da ha en glatt og fyldig sjokoladekrem.

DSC_1371

 

 

Montering

 

  1. Del kakebunnene i to, slik at du har fire deler.
  2. Smør sjokoladekremen på bunn og legg bringebær oppå. Jeg kjøper ofte bringebær fra Valldal i frossene pakker, de er av en kjempekvalitet i forhold til ferske på denne tiden av året.
  3. Legg så bunn nr. 2 oppå og gjenta til du kommer til siste bunn som skal ligge på toppen.
  4. Da fordeler du resten av kremen over kaken. Jeg bruker en spatel eller en glatt kniv og drar opp langs sidene.
  5. Denne er pyntet med grillspyd som har blåbær tredd på for å lage vimpler av papp som henger og pynter slik at kaken blir nasjonalistisk.

One thought on “Nasjonalromantisk sjokoladekake

Legg igjen en kommentar