PITABRØD

Lik

DSC_0176

Ferdig på jobb og jeg har brukt hele dagen på å komme opp med en rask og god middagsidè fordi jeg som vanlig har dårlig tid. Unger hit og unger dit, men først så må jeg for min egen samvittighet sørge for at de får i seg noe godt og litt sunt å spise. Så kom jeg på at jeg hadde bakt de superdeilige pitabrødene…de må brukes. Vi har vel alle fortært et seigt og smakløst Hatteng pitabrød, og ingenting galt i å ta til det i nøden…MEN, det kan ikke måle seg med de du baker selv, og det er enklere enn du tror. ABSOLUTT verdt et forsøk!!!! Jeg fylte mine med hjemmelaget hvitløksdressing, fiskeburger, salat, agurk, rå løk i skiver, revet gulrot og en klatt med rødbetsalat. Det smaker alltid godt og ungene liker det, og tross alt et alternativ til pølser i brød, eller stekt egg…så titt på oppskriften og prøv. Du kan jo fylle den med hva du vil:)) Jeg dobler alltid oppskriften for de er god til nistepakken med ost og skinke, og det er litt stas for unga når det er noe annet enn den tradisjonelle brødskiven.

 

PITABRØD 8 STK.

 • 25 gram fersk gjær
 • 3 dl hel melk
 • 1 ts maldon salt
 • 1,5 ss smør
 • 425-450 gram hvetemel

DSC_0164 DSC_0165

Gjæren smuldres i 400 gr. av melet, ha i salt. Ha så i temperert melk i melblandingen, ha smørklattene i når deigen har samlet seg til en klump og elt i ca. 15 minutt. Ha i så mye mel som du trenger av det som er igjen, kjenn på deigen. Når den slipper bollen har du hatt i nok mel. Deigen heves i ca. 20-30 minutt.

Del deigen i åtte små emner, og rull de til boller. Ta så kjevlen og kjevle de ut til de er ca. 5 mm. tykk, dvs. ca på størrelse med et vanlig pitabrød. Stekes så snart som mulig etter de er kjevlet ut. Trenger ikke etterheving.

Stek deigen på 190 grader og stek i ca. 5 minutter. Følg nøye med for det går fort siden det er så tynne brød.

DSC_0168

Så er det bare å fylle de med hva du ønsker, et annet alternativ som benyttes på fredager er, stekte kyllingbiter, stekt baconskiver, champingong i skiver, hjemmelaget karridressing, eple i tynne båter, agurk, paprika og tomat. En klassiker hos the Uris:)

4 thoughts on “PITABRØD

 1. Hei Bakerinnen.

  Takk for nok en god oppskrift, det så jo veldig lekkert, kjapt og enkelt ut.. 🙂 🙂

  Jeg lurte bare på hva som egentlig er forskjellen mellom maldonsalt og vanlig salt, kvernsalt, havsalt? Hvorfor velger du/man maldonsalt?

  Gleder meg til å prøve oppskriften 🙂

  Mvh
  Elisabeth Pedersen

 2. Camilla, disse så jo helt fantastiske ut! Så absolutt et godt middagsalternativ når du er på farten! Er alltid så fascinert over måten pitabrødene blåser seg opp slik, skjønner det fortsatt ikke, men skal definitivt teste det ut i fremtiden 🙂
  Fiskeburgere er jo kjempegodt, ble misunnelig her jeg, hihi!

  Ha en fin tirsdag! x

  • Hei
   Jeg bruker Maldon salt i «mindre» gjærbakster… men…Hvis du skal ha salt i en pizzadeig, eller i vannet når du koker poteter vil jeg si nei, det er bortkastet. Maldon-salt, eller flaksalt, har en mindre konsentrert smak enn vanlig koksalt, og oppløst i væske trenger du mer salt for å nå samme nivå i smak. Dessuten har det en langt høyere pris enn vanlig salt, så økonomisk sett vil jeg si det er bortkastet til slikt bruk.
   Dersom du derimot skal bake brød som f.eks. skal være følge til en fyldig skalldyrsuppe er det utrolig godt å strø litt flaksalt på toppen (men i selve deigen bruker jeg vanlig koksalt). Konsistensen er delikat, det knaser litt når du tygger, og det blir akkurat passe saltmengde. Bruker du koksalt eller havsalt til det samme blir saltsmaken fort altfor intens per munnfull. Flaksaltet utgjør også en stor forskjell på f.eks. slottspoteter, grillet kjøtt og stekt fisk. Det gjør seg best som «topping», det er da du får merke forskjellen, og får best utbytte av det. Om man bruker det slik er det faktisk ganske drøyt.

 3. Kjempe gode disse, Kan jeg få la dere prøve en ting til, ikke stek de i ovnen, men på en rist som du bare legger over kokeplaten, på full guffe. Tar ca 1-2 minutt på hver side. blir knallgodt:)

Legg igjen en kommentar