Sjokoladetrekt marsipankake

Lik

DSC_0205

Allerede da jeg var liten så stod jeg på den sorte skinnskammelen hjemme og strakte meg etter mammas kokebøker. På 80-tallet ble hun med i en kokebok-klubb gjennom Hjemmet, og det var i de bøkene jeg begynte å drømme meg bort. Så kom DEN boka, med ei kake som mine ti år gamle øyne satt som spikret fast i, en kake med ALT jeg likte…sukkerbrød, med vaniljekrem, aprikossyltetøy, valnøtter, krem, marsipan og sjokolade…kaken ble bakt til alle store anledninger og ble en suksess. Kaken vekslet mellom å heite Camilla-kaka og go-kaka. Så jeg tenkte at det var littt gøy å legge ut en familie klassiker, men jeg hadde hjemmelaget bringebærsyltetøy så jeg brukte det i fyllet, istede for aprikos som er originalen. Håper dere liker 80-talls hiten til familien Johansen.

SUKKERBRØD

5 egg

250 g sukker

100 g potetmel

3 ss kaldt vann

100 g hvetemel

Pisk egg og sukker til eggedosis, ha så i vannet. Sikt mel, potetmel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen. Hell røren i en 24 cm form og stek i 180 grader i ca. 45 minutt. Jeg peier å se at bunnen løsner litt fra kanten eller stikke med en kakepinne for å sjekke at den er gjennomstekt.

VANILJEFYLL

600 g H-melk
225 g Fløte
165 g Sukker
1 vaniljestang
Blandes i kasserolle og kokes opp, lå stå å trekke i 15 minutt ved siden av ovnen.
150 g H-melk
90 g Eggeplommer
60 g Maizenna

Vispes ilag og haes over i den varme blandinga, la det koke opp men husk å røre i kremen hele tiden. Sil vaniljekremen og dekk til med plastfilm helt tett nedpå kremen for å unngå at det setter seg en hinne. Sett den til avkjøling.

Pisk 1,5 dl fløte til krem og vend det inn ilag med vaniljefyllet.

I tilegg trenger du:

2 dl valnøtter hakket

500 g bringebærsyltetøy

150 g kokesjokolade smeltet med 2 ss nøytral olje

500 g marsipan

2 dl melk med 3-4 dråper vaniljeekstrakt i

2,5 dl fløte pisket til krem

DSC_0212

MONTERING

 

Del kakebunnen i fire.

Dynk bunnen med melk og vaniljeblandingen.

Bre syltetøyet utover bunnen.

Strø over valnøtter.

Bre vaniljekremen over bunnen.

Dette gjentar du gjennom alle lagene, og når kaken er ferdig montert  tar du 2,5 dl. fløte som er pisket til krem og brer over toppen og ned over kantene slik at hele kaken er dekket med et tynt lag av krem. Så kjevler du ut marsipanen til et stort tynt lokk, jeg bruker litt mel for at det ikke skal klistre seg. Når du er ferdig med marsipanlokken legger du det forsiktig over kaken slik at hele kaken er trekt med marsipan. Tilslutt smelter du 150 gram sjokolade i vannbad og blander i 2 ss nøytral olje. Dette heller du litt og litt på kaken fra midten, mens du med en spatel forsiktig brer det utover toppen og ned mot sidene. Sjokoladen er jo veldig tynnflytende så ta litt og litt, og jobb slik at du får et jevnt fint lag over marsipanen.

DSC_0197 DSC_0192 DSC_0191

Da er det bare å koke kaffen og lukke øynene for så å drømme seg tilbake til det fantastiske 80 tallet. Der er jeg med laaaangt kreppet hår, høy pannelugg og en sjokkrosa BALL genser mens jeg spiser gokaka:)

DSC_0206

2 thoughts on “Sjokoladetrekt marsipankake

  1. Åååååh herlighet for en kake! Du skulle jo bare fortsatt kalt den Camilla-kaka eller Go-kaka vel 😀 Det har du lett fortjent etter og ha laget et mester bakverk! Er også kjempeglad i nøtter, mørk sjokolade og de litt mindre søte syltetøyene, mmm 🙂

    Syns det var så morsomt og lese siste kommentaren om typisk 80-talls stil, bilder som jeg har sett fra når jeg var baby poppet plutselig opp, har alltid fascinert meg hvor høyt håret sto på den tiden! Og de gensrene, gjerne i pastell farger 😛

    God torsdag! x

    • Så utrolig koselig med kommentarer. Ja det var høy pannelugg og noen grelle klesgreier, men vi var jo blid og fornøyd på den tida. Men når jeg ser bilder nå må jeg le, så jo ut som vi skulle på karneval hver dag;)

Legg igjen en kommentar