Rullekake med hvit sjokolademarengs krem, bringebær og pistasj

Lik

 

En ny 17. mai kake til kakebordet. Da er en deilig dag med ruskevær snart blitt til kveld, og her har vi bakt og smakt oss gjennom dagen. Det er godt med litt bakstlukt i huset, med bakeri er det ikke like mye baking hjemme lengre men i dag har vi koset oss mens vind og regn har slamret på utsiden. I dag har vi tryllet frem en rullekake. det er en kake som kan trikses og mikses i nye varianter. Det er enkelt og lage og tar forholdsvis kort tid, jeg har laget en deilig rull fylt med hvit sjokoladekrem, bringebær og pistasj.

 

BUNN:

  • 4 egg
  • 125 g sukker
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 120 g hvetemel
  • 1/4 ts bakepulver
  1. Pisk egg og sukker til eggedosis
  2. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver ned i bollen.
  3. Vend det inn med en slikkepott, men pass på at du bevarer luften fra eggedosisen.
  4. Bre røren over en langpanne med bakepapir i og stek i ca. 10 minutter på 200 grader.
  5. Gjør løart et bakepair med finkornet sukker på, når kaken kommer ut av ovnen snur du den bakepapiret med sukker på og legger langpannen over.

FYLL:

  • 2 eggehviter
  • 1 dl sukker
  • 100 g hvit sjokolade smeltet
  • 120 g smør romtemperert
  • 1/2 vaniljesukker
  • 300 g bringebær
  • 50 g grovhakket pistasj
  1. Pisk eggehviter og sukker over et varmt vannbad til sukkeret løses opp.
  2. Pisk videre uten vannbad til marengsen blir romtemperert.
  3. Ha i smøret i klatter mens du pisker det godt inn.
  4. Tilsett så den smeltede sjokoladen og vaniljesukkeret og pisk til alt er blandet.
  5. Ta så kremen og bre den over rullekaken.
  6. Dryss over pistasj.
  7. Legg bringebær på en rad i ytterkant av bunnen.
  8. Begynn og rull på bringebær siden slik at de kommer inn i rullen.
  9. Bruk bakepapiret til å stramme mens du ruller og la den bli liggende med bretten ned til den har satt seg.
  10. Server med friske bringebær.

Legg igjen en kommentar