Syndens Hule

Lik

DSC_0011Mai er her er i all sin prakt med en anelse grønnskjær i buskene, festkaker i alle magasiner, et litt ustabilt vær, pussing av bunadsølv og stryking av bunadskjorter. Det siste ender jeg ALLTID opp med å gjøre i siste liten, men i år har jeg lovet meg selv at i år skal jeg være ferdig i god tid. Jeg har ei venninne som har en mamma som gjør alt dette, hun kommer altså hjem til ferdig strøkent ditt og datt, og festpyntet bord med 17 maisløyfer og bakte kaker…og hvert år når jeg står å hører på dette vurderer jeg å adoptere denne mammaen. Det er frokost med kakao, faste tradisjoner og tilslutt middag med festpyntede bord med familie rundt…så Gerd, hadde jeg blitt adoptert hadde jeg kommet med denne kaken på 17. mai, er det da oppe til vurdering?;))

Her kommer en av mine 17. mai kaker, som er etter oppskrift fra min bestebakevenn Anne fra Hele Norge Baker, hun lagde nemlig denne i første program. Det er så mye godt i den at Syndens Hule er en god beskrivelse på saftig nøttebunn, gulkrem, firkløversaus, deilig fløtekrem og masse friske frukt og bær. Denne oppskriften er nok til en langpanne.

BUNN:

  • 9 eggehviter
  • 300 g melis
  • 300 g malte mandler
  1. Pisk eggehviter og melis stivt.
  2. Vend inn malte mandler.
  3. Ha et bakepapir i en langpanne og bre kakerøren utover.
  4. Stekes 160 grader i 30 minutt.

Firkløversaus

  • 2 dl sukker
  • 2 dl fløte
  • 200 g firkløver
  • 100 g smør
  1. Bland aloe ingrediensene i en kjele og kok opp på litt over middels varme.
  2. Rør rundt og pass på at det ikke svies.
  3. La det småkoke til sukkeret har smeltet.
  4. Avkjøl.

Gulkrem

  • 9 eggeplommer
  • 2 dl fløte
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g smør
  1. Bland alle ingredienene i en gryte til det tykner.
  2. Avkjøl.

Krem

  • 7,5 dl fløte
  • 2 ss melis
  1. Pisk fløte og melis til krem.

Montering

  1. Ha bunnen på kakefat.
  2. Bre over gulkremen.
  3. Ha så på den avkjølte firkløverkaramellsausen.
  4. Bre over kremen.
  5. Ha på frisk frukt, jeg brukte bringebær, jordbær, druer og pasjonsfrukt.

One thought on “Syndens Hule

Legg igjen en kommentar