Speltmuffins med crumble

Lik

DSC_0390

Muffins er så godt når den er stor, saftig og smakfull. Jeg skal på ingen måte påta meg æren for denne oppskriften…men den måtte prøves for den er fra en av mine bakehelter (han har ikke kappe men forkle) som er i denne utgaven av BAKE magasinet. Han har skrevet et innlegg i forbindelse med denne muffinsoppskriften som handler om ærlig bakst…og vet dere hva? Den traff meg midt i hjertet. Det innlegget bør folk lese. Jeg jubler over mennesker med pasjon for håndverk og ekte varer:))))

Selv har jeg aldri bakt muffins med spelt før, men det er sant at de ble ekstra saftig av melet. Jeg elsker at det er en crumble som er crisp på toppen, inni har jeg hatt epler og blåbær som jeg synes er så godt i muffinser. Defintivt en oppskrift som jeg blir å bruke som grunnoppskrift videre. Det er så deilig med gode ekte bakevarer:))

DSC_0394

MUFFINS 12-16 stk

 • 300 g mykt meirismør
 • 300 g melis
 • 300 g egg
 • 300 g siktet spelt
 • 1 ts bakepulver
 • revet skall av 1/2 sitron
 • 1 ts vaniljesukker (gjerne et ordentlig)
 • 1 eple i små biter.
 • 1 1/2 dl blåbær
 1. Bland smør og melis ilag med sitron i en mixer til det blir hvitt og luftig.
 2. Ha speltmel, bakepulver og vaniljesukker i lag.
 3. Bland egg og mel inn i smør og melis blandingen, visp forsiktig til en jevn masse.
 4. Bruk gjerne en isskje til å scoope røren opp i formene slik at du får like mye røre i hver form.
 5. Dytt eplene og blåbæra ned i formene.
 6. Ha på crumbelen og stek i ca. 22 minutt på 175 grader.

CRUMBLE

 • 75 g smør
 • 75 g sukker
 • 75 g store havregryn
 • 1 ts kanel
 • 40 g siktet spelt
 1. Smelt smør og bland inn alle ingrediensene.
 2. Legg crumbelen oppå den ferdige muffinsrøren.

DSC_0410

 

One thought on “Speltmuffins med crumble

Legg igjen en kommentar