Da er påsken i gang og mange mattradisjoner skal tilberedes i løpet av denne påskeuken. Selv har jeg for noen år siden fått en ny favoritt til lammelåret, og det er tomatmarmelade. Det er utrolig deilig og utfyller alle de andre smakene som ligger på tallerken. Jeg liker veldig godt tyttebær til lam, men må innrømme at tomatmarmeladen har tatt over og alle er enig i at det MÅ vi ha. Det er enkelt å lage og absolutt noe man kan lage i forkant. Skal man bort på besøk så er det en kjempefin gave å ta med til vert/vertinne. Så da er det bare å dra ut å kjøpe tomater og forberede seg. Dette er absolutt verdt å prøve, jeg laget et glass og må inrømme at jeg hadde det på brødskiven min til frokost, under en god serranoskinke. Med andre ord, det passer til mye godt.
Oppskrift
- 500 g cherrytomater (denne gangen brukte jeg en blanding av cherrytomater)
- 6-7 ss sukker
- 1 lime saften av den
- 1/2 chili finhakket uten frøene inni
- 1 ss ingefær finrevet
Ha alle ingrediensene i en kjele, la det koke opp. La det småkoke videre til du ser at det blir en marmeladeaktig konsistens. Det tar fort 30-40 minutter.
Såååå nydelig! Minner meg om tomat chutney’en jeg bruke i går til middag 😀 Utrolig god smak på, tusen takk for oppskrift, nå kan jeg jo lage det selv 😀 x
Dette smakte utmerket til påskelammrt 🙂